Download dan Review

And boleh muat turun Ebook Sejarah yang disembunyikan – Versi Bahasa Melayu di bawah.


Review

Menurut mitos penciptaan Barat yang diterima secara tradisional, Tuhan menciptakan dunia daripada kekosongan dan kegelapan yang dalam dan kemudian menciptakan satu bangsa atau makhluk untuk mengisi dunia ini. Dalam kisah ini ,Tuhan memainkan peranan yang jelas tentang kewibawaan dan kuasa manakala manusia sentiasa harus tunduk dan harus bersyukur.

Namun, apa yang membezakan sejarah diceritakan dalam pelbagain versi, malah ada sejarah yang diceritakan oleh pelbagai Pertubuhan Rahsia atau juga diterima sebagai cerita yang benar dan sahih? Dalam banyak kajian yang sangat cemerlang, menyeluruh, dan teliti ole, Booth, yang merupakan pengarah penerbitan di Century dan telah mengajar falsafah dan teologi di Kolej Oriel, Oxford, beliau mengumpulkan pandangan yang dipanggil “Secret Societies” seperti Freemansons, Rosicrucians, Knights Templars. , ahli alkimia, dan Cabalist ke dalam misteri yang mengelilingi penciptaan dunia dan manusia, kuasa baik dan jahat, dan akhir zaman.

Sebagai contoh, Booth menunjukkan bahawa Sekolah Misteri Greece dan Rom menggubal drama penciptaan dalam tiga lakonan. “Lakonan pertama menggambarkan penindasan Saturnus terhadap Ibu Bumi…Aksi kedua pula menggambarkan kelahiran Matahari dan perlindungannya terhadap Ibu Bumi dan banyak lagi kupasan menarik.

Booth melihat kepada kisah-kisah kuno tentang Tuhan dan dunia, menunjukkan bahawa alam semesta adalah ciptaan manusia dan bahawa manusia adalah makhluk seperti tuhan yang dapat merangkul keseluruhan kosmos dan membezakan dalam hati mereka rahsia. kerja alam semesta.

Download Link
Download Ebook

Categorized in: